Pecha Kucha Night vol.17 - Моите 5 в 400 секунди

Дата
02.11.2017

Начален час
19:30

Локация
YALTA Club

Трупа
Фондация "Арт проджектс"

Цени на билети

вход СВОБОДЕН
 


Пет е ключовата дума в това издание на Печа Куча, защото се случва в петата Нощ на театрите и ни се стори интересно да разберем кои са 5-те неща, които нашите презентатори ще изберат, за да споделят с нас.

Знаем, че в живота винаги има няколко неща, които сме готови да преброим на едната си ръка. Дали това ще са личните принципи, най-добри или най-лоши моменти, опити в реализацията на нещо, приятелите, каузите, въобще петте неща, които са ни впечатлили или вдъхновили, са ни направили горди от постигнатото, са ни дали добър урок, обърнали живота ни…

Пет са сетивата - зрение, слух, обоняние, осезание, вкус. Човекът е пентаграма - две ръце, два крака и глава, който може да бъде оприличен на петолъчка. Това е числото на четирите посоки на света плюс центъра. Пет са елементите на китайската философия. 5 е числото на квинтесенцията - алхимически термин, означаващ четирите елемента плюс онова, което ги обединява - едно пето свойство на физическото съзнание. 5 са и съставките за направата на бира – вода, хмел, ечемик, мая и магията, която майсторът пивовар „слага“, за да се получи кехлибарената напитка. Образованието ни е разделено на по 5 години.

Пет бележи средата на редицата от едно до десет, тоест повратната точка, от която еднакво добре се вижда и миналото, и бъдещето.

=====

Pecha Kucha Night се ражда в Япония през 2003 г., където за първи път се случва като независимо събитие за млади архитекти и дизайнери. В превод означава „свободен разговор”. След това става толкова популярно събитие, че над 900 града в цял свят са домакини на този форум. Pecha Kucha е микс от шоу и приятелски разговор, а запазената му марка е форматът 20х20. Участниците правят своето представяне в 20 слайда, всеки от по 20 сек.

Домакин на „свободния разговор“ на 2 ноември ще е Клуб Ялта, а началният час е 19:00 ч.